Sprawozdanie z wycieczki

W poniedziałek 16.10.17 r. udaliśmy się na wycieczkę do Doliny Białej. Razem z kl.4a, 5 i 6 oraz wychowawcami wyruszyliśmy o godz.9:00 i szliśmy ok. półtorej godziny. Pogoda była przepiękna.

Gdy dotarliśmy do celu , czekał już na nas właściciel rancza z koniem , ponieważ pierwszą atrakcją była jazda konna. Ja jeździłam na koniu o imieniu Czad.Reszta moich koleżanek i kolegów zajęła się czymś innym na placu zabaw. Jedni grali w siatkówkę lub piłkę nożną, inni się huśtali lub pokonywali tor przeszkód. Niektórzy bawili się  na dmuchanym zamku. Było wiele śmiechu i radości.

Około południa zjedliśmy usmażone dla nas na ognisku pyszne kiełbaski. Po posiłku odbyły się zawody międzyklasowe w takich konkurencjach jak : skoki w workach, rzut podkową, przeciąganie liny i strzelanie do tarczy z łuku. Oczywiście wygrała moja klasa – 4b.

Uśmiechnięci i wypoczęci wróciliśmy autokarem do szkoły ok. godz. 14.

To była naprawdę miła i fajna wycieczka. Bardzo miło ją wspominam i na pewno pojadę tam jeszcze raz.

Uczennica kl.4b

Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.